Industria Bordspel

€24,99 Incl. btw
Op voorraad (1)
Ook af te halen in onze fysieke winkel
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven €100
  • Verzendkosten €4.95 binnen Nederland
De bordspellen van de Duitse spelauteur Michael Schacht vallen vooral op door de geslaagde combinatie van een korte speelduur, voldoende diepgang en een interessant spelverloop. In zijn veiling- en ontwikkelingsspel Industria heeft hij deze mix opnieuw op een geslaagde wijze gerealiseerd. In Industria wordt op min of meer abstracte wijze de industriële revolutie nagespeeld. Het spel is verdeeld in vijf periodes, met hun specifieke industrieën en technologieën. In elke periode wordt een aantal tegels aangeboden, die de spelers via veilingen proberen te bemachtigen en die ze vervolgens nog moeten bouwen.

Aan het begin van een ronde worden vier tegels omgedraaid. De startspeler c.q. veilingmeester beslist vervolgens in welke volgorde deze tegels worden geveild. De medespelers kunnen om de beurt één bod uitbrengen of passen. De veilingmeester mag het hoogste bod accepteren en het geld innen. Hij mag de tegel ook zelf houden. In dat geval wordt de volgende speler de nieuwe veilingmeester voor de resterende tegels. Als niemand biedt, moet de startspeler de tegel zelf nemen en schuift de functie van veilingmeester ook nu meteen door. Aangezien het geld schaars is, is het van belang om je medespelers met interessante tegels veel geld uit de zak te kloppen.

De tegels bevatten fabrieken, technologieën, grondstoffen en bonussymbolen. Na de biedfase kunnen de spelers ieder één fabriek, één bonussymbool en één nieuwe technologie “bouwen”. Hiervoor heb je meestal een combinatie van geld en grondstoffen nodig. Als een fabriek van een medespeler de benodigde grondstof produceert, moet je deze voor één geldstuk van hem kopen. Als de desbetreffende fabriek niet is gebouwd, kun je de grondstof onder bepaalde voorwaarden van de bank kopen. Als je de juiste grondstoftegel bezit, kun je deze inleveren en hoef je niemand te betalen.

De technologieën en de meeste fabriekstegels leveren meteen winstpunten op, als je ze op tijd bouwt. Als een nieuwe periode is gestart, ben je te laat en verdien je geen punten. Aan het einde van het spel krijg je extra winstpunten voor verbonden fabrieken en technologieën, bonussymbolen op jouw fabrieken en voor jouw resterende speelgeld. De speler met de meeste punten is de winnaar.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »